viernes, 10 de agosto de 2012

CLUB DE TENIS TUROMAR

Quan aturava el vehicle davant la porta d’accés, on llueixen les paraules emprades al títol, era molt conscient que arribava més de cinquanta anys tard; això potser és el darrer vestigi del casal senyorial d'estil neoàrab, on residia la família Calonge Ribas, fins la segona meitat del segle XX , en que el casal va ser enderrocat per construir la urbanització del Turó del Mar.


De la magnificència d’aquesta casa , de la que en trobava una imatge antiga, us en podeu fer una idea, malgrat les mides de la fotografia en blanc i negre.
http://www.ciu.cat/fitxa_seccio.php?entities=159&type=MS&sec_ID=3912


Veníem la Maria Jesús Lorente Ruiz, i l’Antonio Mora Vergés, a veure i retratar l’esglesiola de Sant Martí de la B-20, que havia fins i tot donat nom - Manso Martí – a la masia de Can Galceran de Vall o Can Galceranet.

La importància de la casa va acabar imposant-se i aixi al segle XVI , Sant Martí apareix documentada juntament amb la masia.

Més endavant va passar a ser la masoveria de la finca de Can Ribas, que ocupava una bona part de la zona , que es coneix avui com urbanització del turó del Mar.

No trobava dades dels que n’havien estat propietaris, la família Calonge Ribas, sou pregats de fer-nos arribar aquesta informació a l ‘email coneixercatalunya@gmail.com

La masia de Can Galceran de Dalt es troba - segons ens diuen - situada a Tiana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario