martes, 5 de junio de 2012

SANT OLEGUER, L’ESGLESIA DE "LES CASES DEL GARCÍA." SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL

José María García-Planas Cladellas  (Sabadell, 8 d’agost de 1897 – 20 de març de 1969  ) , fundador de l’empresa Artextil S.A, començava l'any 1954, l’edificació d’uns edificis per als seus treballadors,  això donaria lloc a un nou barri de Sabadell, que popularment es coneixeria com les "cases del García".

No podia faltar – en aquell temps sobretotl’església parroquial. Sota l’advocació de Sant Oleguer , és una magnifica construcció neoromànica. projectada per l'arquitecte Santiago Casulleras Forteza (Barcelona7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960).

L'accés es fa mitjançant un atri neoclàssic.


El campanar és una gran torre quadrada exempta, tota ella de pedra. El cimbori octogonal té jàsseres de ciment armat.





L’any 1961 es concloïa l’ornamentació de l’interior ; escultures de Camil Fàbregas i Dalmau (Moià, 1906 - Sabadell, 2003) , i unes pintures a l'absis de Fidel Trias Pagès  ( Sabadell, 18 de novembre de 1918 + 1971 ), el qual també dissenya les vidrieres que realitzà Vitralls Bonet.

L'orfebreria és obra dels germans, Rafael i Alfons Serrahima Bofill.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2017/03/goigs-sant-oleguer-sabadell-valles.html

El creixement exponencial – i descontrolat – de la Ciudad, va diluir força , ‘l’olor de colònia’. Malgrat això el lloc és més idoni per fer una recreació d'aquell model de vida i treball,  millor, molt millor  que l’indret escollit per TV3,  ja que no s’ha rodat al lloc on van succeir els fets, i posats a trobar avantatges, les ‘Cases del García’ les tenien més a la vora.

Que Sant Oleguer elevi a l'Altíssim la pregària dels catalans, Senyor; allibera el teu poble!! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario