lunes, 11 de junio de 2012

PALAU DE MARYCEL O DE CHARLES DEERING ?

El 3 d'abril de 1910, Mr. Charles Deering va adquirir la primera propietat en aquesta zona, on se situaven modestes cases de pescadors; posteriorment, va ampliar les seves possessions amb altres construccions de l'antic hospital de Sant Joan Baptista.

L'encarregat d'unificar tots aquests edificis preexistents en un projecte arquitectònic unitari fou l'artista i enginyer Miquel Utrillo i Morlius (Barcelona, 1862-Sitges, 1934 ).

Del "collage" de Marycel, en destaquen alguns elements, com la portalada gòtica del Palau , datada al segle XV, que Miquel Utrillo va fer portar des de Salamanca.



L'any 1921 Deering va ser objecte de diversos actes d'homenatge i agraïment per part del consistori de Sitges; no obstant això, va abandonar la vila aquell mateix any, emportant-se una bona part de les obres d'art que contenia la casa-palau de Maricel , al castell de Tamarit (Tarragonès), que encara és propietat d'un nét seu, i partí als EUA.

El nom de la casa el trobem escrit d’ambdós formes ; Marycel, i Maricel. A la portalada que reproduïm figura amb y.

Charles Deering ( Paris, Maine, EUA, 1852 — Miami, 1927 ) – pel que tenim coneixement – no ha rebut cap reconeixement pòstum, com la Creu de Sant Jordi

Aquest país fa plorar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario