jueves, 21 de junio de 2012

l’Associació de la Visita Domiciliària de la Sagrada Família a Castellar del Vallès

Les Capelles de la Sagrada Família són promogudes per la Parròquia de Sant Esteve de Castellar però funcionen de manera autònoma de la mà de l’Associació de la Visita Domiciliària de la Sagrada Família.

Segons els interessats en tenir les capelles a casa seva, el poble es divideix en diferents zones i a cada una d’elles li correspon una capella i una encarregada de zona o zeladora. Fa uns vint anys el nombre de famílies que albergaven la capella a casa seva era prou alt i la capella només passava una nit a cada casa; en l’actualitat s’ha reduït considerablement el nombre de famílies per la qual cosa les capelles poden romandre als domicilis dos o tres dies.



Cada capella té llum i a les cases se l’acompanya amb flors, llànties...

Totes les capelles tenen una petita ranura on les famílies dipositen les seves ofrenes.

Cada capella recull una imatge de la Sagrada Família però en una estampa diferent. En l’actualitat, a l’any 2009, a Castellar del Vallès

hi ha un total de 10 cors o capelles amb les seves corresponents zeladores:

- Nrta. Sra. de Montserrat
- Nrta. Sra. del Pilar
- Nrta. Sra. de Núria
- Sant Josep
- Nrta. Sra. del Perpetu Socors
- Nrta. Sra. de la Mercè
- Nrta. Sra. del Roser
- Nrta. Sra. de la Cabeza
- Nrta. Sra. de Fàtima
- Nrta. Sra. del Remei (

Cada capella està acompanyada d’un petit llibre d’instruccions reglamentàries, indulgències i oracions per l’acte de rebuda i de comiat de les sagrades imatges.

Ens agradaria retratar i filmar totes les capelles de Castellar del Vallès, per deixar constància d’un costum bell i vell, que en un context que clarament es desvincula de la religió i les seves manifestacions, es perdrà sense remei.
Sou pregats d’enviar-nos un e.mail a :

Joanvi@live.com i/o coneixercatalunya@gmail.com

Per endavant gràcies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario