domingo, 10 de junio de 2012

ESGLÈSIA DE LES RELIGIOSES DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ. EL MAL RECORD DEL PATRONAT D’ACCIO CATÒLICA A SITGES.

M’aturava per retratar aquesta façana que malgrat la seva proximitat amb el ‘ carrer del pecat’ no pot amagar la seva gènesis eclesial.



Així llegia que en data de 3 d'abril de 1900, es va presentar al consistori sitgetà una sol·licitud de llicència d'obres per a enderrocar un edifici antic i construir una capella; la direcció tècnica del projecte constava a càrrec de l'arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà (1851-1919) , guanyador del concurs per a la construcció del monument a Cristòfor Colom inaugurat a Barcelona amb motiu de l'Exposició Universal de 1888

Edifici construït entre mitgeres que presenta una façana-campanar dividida en dos cossos horitzontals mitjançant una cornisa motllurada. A la part inferior s'identifica la gran portalada d'accés, situada al centre i flanquejada per finestres de diferents dimensions; totes aquestes obertures presenten forma d'arc de mig punt. La part superior, és també la més estreta i de menor alçària, emfatitza les visuals verticals tot conferint majestuositat a la composició, i consta d'un gran finestral d'arc de mig punt al que s'ajusta un guardapols ogival, d'inspiració gòtica. La façana apareix coronada per una espadanya, mentre que la coberta és de teules i està disposada a doble vessant. En els murs laterals del cos superior s'identifiquen finestres d'arc apuntant. A nivell decoratiu, destaquen els pinacles emplaçats als laterals de l'edifici i els caps d'àngels que se situen a les mènsules.

De la història tèrbola en trobareu un esbós en el següent enllaç :

http://www.vilaweb.cat/noticia/1805093/20060327/adeu-patronat.html

Pel que fa al topònim us deixem un parell d’enllaços :
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2008/11/la-cova-del-gegant-sitges.html
http://www.sitges.cat/html/sobre_la_vila/la_historia.html

Potser per l’acord quasi majoritari de la ‘doctrina’ mantenim les nostres reserves pel que fa al seu significat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario