martes, 26 de junio de 2012

EL BANC DE LES MENTIDES DE PINELL DEL SOLSONÈS

El terme té una extensió de 92 quilometres quadrats, i una població de dret de 214 persones., en aquest espai quasi infinit, trobar algú que et sàpiga explicar perquè sen diu així ‘ banc de les mentides ‘ a l’espai per a seure situat just a la base de la torre campanar de Sant Miquel de Pinell del Solsonès.


Quan escoltes la radio, llegeixes la premsa o veus la televisió, t’adones que en això de les mentides - com en temes de corrupció, i estultícia superlativa – som els campions d’Europa.

Per fer versemblant la denominació d’aquest indret portava a la motxilla un exemplar de la Constitució de 1978, de la que llegia en veu alta a l’atzar :

Els espanyols són iguals davant la Llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

M’aturava per recordar algunes de les situacions en que des dels governs PP & PSOE, es passaven pel forro dels pantalons i/o faldilles , aquest article :
Els subsidis públics que beneficien NOMÉS a algunes comunitats.
El dèficit fiscal - espoli en diuen a Catalunya – del retorn dels diners recaptats aquí.
El pagament de l’€ per recepta d’aplicació ÚNICAMENT a Catalunya
.......


Tots els espanyols tenen el deure de treballar i el dret al treball, a la lliure elecció de professió o ofici, a la promoció a través del treball i a una remuneració suficient per satisfer les seves necessitats i les de la seva família, sense que en cap cas pugui fer discriminació per raó de sexe.

Aquí no posaré cap exemple, tenim el 25% de la població a l’atur.

Els poders públics mantindran un règim públic de Seguretat Social per a tots els ciutadans, que garanteixi l'assistència i prestacions socials suficients en les situacions de necessitat, especialment en cas de desocupació. L'assistència i prestacions complementàries seran lliures.

En aquest capítol la casuística ens ocuparia un centenar llarg de pàgines; direm a tall d’exemple : A Euskadi , PP & PSOE es van posar d’acord per governar – contra els nacionalistes -, però curiosament ara diu el govern – actualment només del PSOE - que no tant sols no aplicaran cap retallada pel que fa als medicaments, sinó que ampliaran els col•lectius que gaudeixen d’exempcions.

Els poders públics garantiran, mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans durant la tercera edat. Així mateix, i amb independència de les obligacions familiars, promouran el benestar mitjançant un sistema de serveis socials que atendran els problemes específics de salut, habitatge, cultura i lleure.

El govern traurà del sistema de la Seguretat social, augmentant-ne alhora el preu de forma exponencial, fàrmacs d’us generalitzat en malalties cròniques, i per afeccions comuns.
.....



Quan m’aixecava del banc desprès de llegir aquestes mentides - de les que ningú reclama mai el compliment al Tribunal Constitucional - continuava pensant però , que la denominació és anterior a la Democraciola que ens portava ‘ del borde del abismo’ ens que ens deixava el feixisme, fins a ‘l’infern del Rajoy’ on cremen les il•lusions de totes les persones que pensaven que viuríem en un sistema democràtic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario