domingo, 6 de mayo de 2012

L’ACADÈMIA DE LA GUARDIA CIVIL DE SABADELL

M’aturava a retratar el que resta encara de la que fou Acadèmia Regional de la Guardia Civil de Sabadell. Sembla que aquest edifici ‘no va existir’, no forma part de la ‘ llista de monuments de Sabadell’, i no hi ha cap informació a la xarxa.


Trobava dades que confirmen la seva existència :

En el Reglamento Militar de 23 de julio de 1942 se configura a la Guardia Civil como un Cuerpo de Ejército, totalmente integrado en éste. Para potenciar la formación de los cuadros de mando se crea en 1942 el Centro de Instrucción y para formar a los guardias de nuevo ingreso, seis Academias Regionales que más tarde se reducirán a tres: Úbeda, El Escorial y Sabadell.



http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1966/08/02/pagina-8/32658447/pdf.html
http://www.sabadell-aviacio-historia.com/Camp_d-en_Gorina.htm

L’any 1965 des de la terrassa del despatx de Ca’l Bosser que tenia entrada pel carrer Arimon , veia com des de l’estació del tren pujaven els aspirants amb la cara torrada pel sol i la maleta de cartró lligada amb cordes, i com pocs dies desprès pel mateix camí, anaven al Club de Natació amb l’uniforme i els guants blancs.

Coincidies amb ells quan passejaven - sempre en grup – pel centre de la població.

La via del tren està soterrada, els voltants de la caserna edificats, el país es troba en estat de misèria com a conseqüència de la corrupció i l’estultícia de les classes dirigents,... tot això és cert, però a mi m’agradaria saber qui va projectar l’edifici, quan va iniciar-se l’Acadèmia, quan se’n van anar els guàrdies,....

La història ens ha d’explicar TOT EL QUE VA SUCCEIR, no únicament allò que agrada o desagrada a uns col•lectius concrets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario