martes, 5 de julio de 2011

MORTA LA CUCA, MORT EL VERÍ

Diu el refrany  ‘a l’estiu, tota cuca viu’, d’aquesta forma la gent senzilla   en fot emprar el terme ‘popular’, associat  ara justament a la ‘gent complicada’  – volia expressar   que en aquesta època de l’any ,  és relativament fàcil conservar la salut i procurar-se aliment.
Els nostres ‘pares i mares de la pàtria’, tant de la més propera, els Ajuntaments, com de la més llunyana, la Comunitat Econòmica Europea, s’ho agafen al peu de la lletra, i redueixen – quan no eliminen totalment – els ajuts a les classes més necessitades;  els diners s’esmerçaran ara, en fires, festes i altres activitats ‘ gratuïtes’. I als que tenen – tenim – la sort de no precisar cap ajut públic, això malgrat saber que és una immoralitat , no ens fa protestar sinó molt contràriament ens apuntem a la festa i als pobres que ...
El qui remenen les cireres pensen que els pobres ja se’n sortiran fins que arribin les fredorades, i altrament apliquen allò de ‘ si te dicen que cai ... ‘.  Estem davant d’un clar exemple d’omissió del deure de socors, que malgrat reiterar-se un any i altre mai ha estat – ni dissortadament ho estarà – perseguit i penat.
Fer aquesta mena de reflexions és – en sóc plenament conscient – una bajanada, però emulant la sortida que s’ha fet tant popular al Polònia, algú ho havia de dir !!!
Em costa d’acceptar la realitat, oi ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario