martes, 5 de julio de 2011

INDIGNAT PEL VI

Fa pocs dies el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí va fer unes declaracions en les que deia que hem de consumir productes del país, i resulta que a les altres Autonomies no els hi va caure bé.

Em pregunto quants catalans viatgem per la resta d’Espanya, i sigui l’Autonomia que sigui, a totes, als restaurants ens ofereixen els seus vins de denominació d’origen del lloc, a Galícia no hi busquis vins catalans… i què dir de La Rioja… D’això se’n diu fer país.

Han passat anys i panys i cap Govern s’ha plantejat que Catalunya, amb els vins que tenim!, ens hem de mentalitzar que primer anem nosaltres. I també tenir la opció, clar, de poder escollir altres vins de la resta de l’estat.

És llastimós que a Catalunya entris a qualsevol restaurant i et portin la carta de vins i el 75% no siguin catalans.

Senyors polítics catalans: tenim de defensar la nostra terra per que funcioni el país i els vins surtin a les taules dels restaurants i a les nostres llars.

Tenim molt bons vins a Catalunya i tots ho sabem. Crec que es cosa de mentalitzar als petits quan els eduquem i promoure el boca a boca entre nosaltres. Els catalans hem de consumir vins catalans, els restauradors i persones relacionades amb el vi haurien de promocionar per televisió i Internet les denominacions d’origen que són moltes i bones.

Tenim un clima millor que molts pel vi i el cava, una terra i un sol que ens donen uns caldos amb unes graduacions excepcionals, uns enòlegs que converteixen els vins amb aromes per saborejar, el vi que molts voldrien tindre.

Per això escric aquestes ratlles, perquè les coses han de canviar a millor i si no estimem allò que tenim, malament rai, cal donar un cop de mà als cellers i caves de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario