viernes, 15 de julio de 2011

Agencies de ‘desqualificació’ ; quan els taurons ensenyen a nedar .

Com tothom – o una bona part de la ciutadania – estic astorat davant l’actitud xulesca de Moody's Investors Service, Moody's pels 'enteraos' del periodisme ‘nacional’.
La situació de Grècia, Portugal, Itàlia, Espanya ,... és del tot homologable amb la dels milers de persones que amb els ingressos 'congelats'  – en el millor dels casos -, han de fer front  al pagament dels seus deutes.
El sistema 'canibal' , que regeix en el mon econòmic,  castiga amb un major preu, als qui tenen menys ingressos – en diuen `prima de risc’, i prima als qui tenen l’armilla folrada.
Si veritablement volguessin – que no volen, ja us ho dic jo – ajudar als pobres, ja fossin persones i/o països, el que s’hauria de fer justament fora el contrari;  abaixar-los els interessos, quan no fins i tot, eliminar-ne el pagament  ni que fos de forma temporal.
L’actual sistema de selecció, tant a nivell laboral, com econòmic i/o polític, està viciat des del seu inicial plantejament, enlloc de triar el suro – el que sempre està dalt tant quan arriba, com quan marxa la onada  – en circumstàncies difícils – i quan més que ara, oi ?- cal  descartar-lo, ara és el moment dels qui tenen bon pulmons i poden aguantar molt temps sota l’aigua.
La primera mesura per sortir de la crisi econòmica és desfer-se de tota aquesta morralla, d’aquests ‘reis del suro’, que ens costen un ull de la cara; Agències , Entitats Reguladores Diverses [ FMI, BANCS NACIONALS, BANCS CENTRALS,...],  no únicament cal cessar-los, sinó que se’ls ha d’obrir un judici internacional per tal que es facin càrrec dels danys ocasionats.
Això dels ‘ plans de salvament’ és únicament marejar la perdiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario